En värld av naturligt god mat
Birgitta Höglund har varit matskribent sen 2009 men hennes matkarriär började redan i mitten på 80-talet, då hon jobbade som kallskänka, kock och köksmästare under 18 år. Nu sprider hon istället sina matkunskaper till många fler genom att skriva om maten och hur man lagar till den på bästa och godaste sätt.
Birgittas mat är näringstät och har ett högt innehåll av vitaminer, mineraler, antioxidanter och spårämnen, som behövs för att vi ska kunna hålla oss friska. Birgitta har de senaste åren gett ut inte mindre än sex kokböcker, tre av dem såldes slut för några år sen men har nu kommit i nytryck på Lumio Förlag.
2017 var Birgitta medförfattare till boken "Låt bönor förändra ditt liv – kokboken" och den har uppmärksammats såväl nationellt som internationellt. 2019 blev den utnämnd till världens bästa bok i kategorin bästa specialkokbok på galan Gourmand World Cookbook Awards. Är du nyfiken så hittar du den boken här : Låt bönor förändra ditt liv - kokboken
Sommaren 2019 jobbade Birgitta för fullt hemma i Jämtland med sin sjätte kokbok, den här gången fotograferade Birgitta alla rätter själv. "Ett väldigt roligt jobb där jag får kombinera mina intressen för mat, natur och fotografering" säger Birgitta
I april 2020 släpptes den ny boken och titeln är Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv, Här finns kokboken på Bokus Hälsokampanj för bara 170 kr,
Här kan ni läsa mer om fantastika Birgitta och hennes härliga kokböcker: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/